»Az egómon mély seb keletkezett, és a haragom, neheztelésem cisztává szilárdult.«

Ciszta akkor fejlődik ki, ha bűntudatom, lelkiismeretfurdalásom van egy múltbeli helyzet, esemény miatt, vagy ha fájdalmat, bosszúságot, szenvedést „dédelgetek” magamban. Ez mire utalhat?

Ez jelenthet lelkiismeretfurdalást egy olyan terv vagy vágy miatt, amelyet nem tudtam végrehajtani, megvalósítani. „Felfújtam” magam, felhalmoztam mindenféle információt, adatot egy olyan terv létrehozásának érdekében, amelyet soha nem voltam képes befejezni: ezek a testem és lelkem „foglyai” maradtak.

Ez az elváltozás a megbocsátás elutasítását is jelentheti. „Megbocsátok magamnak, szeretem magamat, a jövő felé fordulok, tehát békében vagyok önmagammal.” A ciszták lehetnek olyan berögzült gondolatok megtestesülései, megszilárdulásai, amelyek egy bizonyos időszakban tudat alatt halmozódtak fel bennem.

Ezek védőfalként is szolgálhatnak számomra, amelyekkel elkerülhetem, hogy bizonyos élethelyzetekkel vagy emberekkel szembe kelljen néznem. Mindez fékezőerőként is hathat a fejlődésemre, megakadályozza előrehaladásomat, mivel nehezen nyitok mások véleménye vagy gondolkodásmódja felé. Az egómon mély seb keletkezett, és a haragom, neheztelésem cisztává szilárdult.

Elfogadom, hogy az energiát szabadon kell áramoltatnom magamban, és bízom abban, hogy terveim megvalósításában sikerrel járok. Kérem, hogy képes legyek meglátni a megoldásokat, hogy minden jobban menjen az életemben.

Forrás: Jacques Martel, Lelki eredetű betegségek lexikona, 2010


Hozzászólások

Ciszta — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük