A múlt terhei

A múlt terhei ülnek a jelenen. Amikor belekerülünk női létünk egy újabb aspektusába és Anyák leszünk, akkor egy nagy változás történik bennünk és körülöttünk. Bizony nem mindegy, hogy milyen lelki pakkal érkezünk bele ebbe a csodás feladatba. A várandósság hónapjai lehetőséget adnak, hogy a feldolgozatlan, múltbeli sérelmeink rendezésre kerüljenek és a szív sebei meggyógyuljanak. Általában ez nem történik meg, és az Anyalét első hónapjaiban sok esetben beköszön a múlt terhe.

Sokszor már az is segítséget hoz, amikor megértünk összefüggéseket. Megértjük az összefüggéseket a szüleink, a tágabb családunk, a családi minták, a szeretet megélése, és az élet megélése között. Felismerjük, hogy miért úgy működünk ahogy, és a szüleink miért viselkedtek velünk gyerekkorunkban úgy, ahogy. Könnyebb lezárni a múltat, ha más megvilágításba kerülnek a magunkba hordott sérelmek.

Amikor már tudjuk, hogy mit jelent az, hogy a gyermek tükrözi a szüleit, és a családban elfojtott negatív érzelmeket, akkor könnyebben megértjük gyermekeink viselkedését és talán könnyebben magunkba nézünk. Az alábbi írásokkal ezekben kívánok segíteni. Tudom, hogy nem könnyű a múlt feldogozása, és a szembenézés. De érdemes megtenni. Elsősorban önmagunkért, másrészt pedig gyermekeinkért.