Pántya Melinda vagyok, 35 éves és 2014 nyarán született meg a kisfiam. Azt nem tudom mondani, hogy akkor is váltam anyává. Ez csak jóval későbbre tehető és egy hosszú, rögös, fájdalommal teli út vezetett oda, hogy anyának érezhessem magam.

Mindig is a szenzitívebb lelkületűek közé soroltam magam, de azt soha nem gondoltam volna, hogy pont az életem egyik kiemelkedő szakaszát fogja megmérgezni a depresszió. Igen, szülés utáni depresszióban szenvedtem és így találkoztunk Adriennel. Nagyon sokat segített a lelki utamon, és nyilván az e közben szerzett tapasztalatok, érzések segítettek abban, hogy kilábaltam belőle. Olyannyira, hogy megérett bennem az a gondolat, hogy szeretnék segíteni más anyukáknak is, akik hasonló cipőben járnak. A várandósság alatt végig figyelnek Rád, ellátnak minden féle tanáccsal. Pl. hogy öltöztesd a babád, mit egyél, ha lázas; miképp történjen a hozzátáplálás… stb.… Na de mi a helyzet az anyukákkal a szülés után? Anyukákkal, akik akkor lettek azzá, amikor a babájukat a világra hozták. Nos, ez ekkor fellépő lelki gondok kezelése a célunk és, az, hogy tudjátok, nem vagytok egyedül!

Megküzdöttem a démonjaival, lelkileg megerősödtem és most már elmondhatom, hogy BOLDOG anya vagyok.

1492465_941134985951292_7079473232657754403_o2009. telén született meg a kislányom. Előtte éveken át jogi pályán dolgoztam. Valójában nagyon régóta érdekel a pszichológia, a lelki folyamatok és összefüggések kérdései. A kislányom születésével nemcsak egy teljesen új világba csöppentem, hanem az anyasággal kapcsolatos lelki problémák és azok okai is sokkal jobban el kezdtek foglalkoztatni.

Számomra az, hogy anya lehetek az életem egyik legnagyobb ajándéka. De sokan vannak, akiknek az életükben az anyaság csak egy feladat a sok közül. És vannak olyanok is, akik érzik, hogy ez számukra is egy csodálatos ajándék lenne, de valamilyen lelki ok miatt ez még sincs így. Nekik szeretnék segíteni. Mert látom magam körül, hogy sok anyukának van olyan elfojtott lelki gondja, traumája, cipel olyan lelki terheket, amelyről nem mer beszélni senkinek, mert tabu téma, és nem lehet beszélni róla. Pedig ezek az elfojtott, feldolgozatlan lelki problémák ha akarjuk – ha nem, de hatással vannak gyermekeinkre is. A gyermeknevelés során nagyon sok olyan gócpont van, amely komoly nehézséget hordoz magában lelki oldalról is.

2011. tavaszán született meg bennem az a gondolat, hogy létre kell hoznom az Anyalélekcentrumot, ahol a gyermekvállalás-nevelés során felmerülő, elsősorban lelki nehézségek elfogadásához, megoldásához és feldolgozásához az anyukák segítséget kapnak. A honlap leglátogatottabb oldala a Szülés utáni Depresszióról szóló bejegyzés lett. Ennek hatására írtam meg a MAMAZiZi című könyvemet, amely 2012. decemberében jelent meg. Mind a könyvem, mind az azt követő TV-s szereplések, és a hozzám forduló anyukák valamennyien visszajelzések voltak a számomra, hogy élő problémáról van szó, és szükség van a segítségre. A kineziológia módszerével, és számos egyéb, remek lélekfelszabadító technikával még hatékonyabban tudom támogatni az Anyákat a belső stabilitás helyreállításának útján.

Melindával együtt azért öntöttük új formába a honlapot, hogy még hatékonyabban eljusson mindenkihez a segítő kéz, hogy az Anyák ne érezzék magukat egyedül, ha lelki nehézségeket élnek meg, és hogy reményt adjunk a mindennapokban, és abban, hogy van kiút, van megoldás és van esély újra az örömre.

Németh Adrienn, az AnyaLÉLEKcentrum megalapítója

ANYALÉLEKCENTRUM………. az örömteli Anyaságért.